3 Haziran 2013 Pazartesi

SOKAĞA BIRAKILAN KEDİ SAYISINDA ARTIŞ !

Edirne'de son günlerde taşıma sepetleri ve mamalarıyla birlikte sokağa terk edilen kedi sayısında artış görüldüğü bildirildi.

Alınan bilgiye göre, son bir haftada Edirne Hayvanları Koruma Derneği yetkilileri, 10'a yakın cins kediyi sokağa terk edilmiş olarak buldu. Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'nin oturduğu apartmanın önüne taşıma sepeti ve mamasıyla terk edilen kediye yuva aranıyor.

Edirne Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Nurhan Kalender, son günlerde Edirne'de sokağa kedi terk etme olaylarında bir artış görüldüğünü belirterek, buna kendilerinin de bir anlam veremediğini söyledi.

Kalender, bir hevesle alınan ve daha sonra bakılamayan pek çok "pet shop hayvanının" sonunun sokaklar olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"Bir hevesle alıyorlar, daha sonra bakamayacaklarını anlayınca sokağa atıp gidiyorlar. Bu hayvanları sokağa atmanın, bir bebeği sokağa terk etmekle farkı yok. Çünkü bu hayvanlar terk edildikleri zaman, depresyona giriyor, bazen bu psikolojiden kurtulamayıp ölebiliyorlar.


Son bir haftada 10'a yakın terk edilmiş kedi bulduk. Biz dernek üyeleri olarak evlerimize götürüyoruz ama inanın evlerimizde yer kalmadı artık. En sonuncu terk etme olayı Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'nin oturduğu apartmanın önünde gerçekleşti. Çok mahzun olduğu için adını 'Garip' koyduk. Şimdi bu Garip'e bir yer arıyoruz. Lütfen evinizde bakamayacaksanız hayvan almayın, bu geçici hevesler birçok hayvanın ölümüne neden oluyor. "